Kickstart your onboarding

Wil je in één maand onboarding ontwikkelplan voor je onboarding? Dat is mogelijk met de onboarding kickstart

In één maand werken we samen aan een ontwikkelplan voor een onboarding die past bij jouw organisatie en welke je zelf kan ontwikkelen en implementeren.

Kick foto 1

Met een concreet onboardingplan zelf ontwikkelen

Je wil een onboarding ontwikkelen of je hebt een onboarding en wil deze verbeteren. Je weet niet waar je moet beginnen en welke concrete stappen helpen om de onboarding naar een next level te brengen. Als bedrijf bent je klaar om de onboarding serieus aan te pakken en de ontwikkeling op je te nemen.

Je team staat in de startblokken om de onboarding te ontwikkelen, maar een concreet plan om te beginnen met de ontwikkeling van de onboarding is er niet. De ontwikkeling wordt daarom niet opgestart en jullie komen niet verder. Daarom is de: Kickstart your onboarding. In één maand maken we een passend onboarding design voor de organisatie.

Is dit herkenbaar?

Zijn de volgende punten herkenbaar voor de ontwikkeling van de onboarding?

Het ontwikkelen van een gestructureerde onboarding staat al een aantal maanden op je to-do list.

Op dit moment heb je de interne capaciteit om de onboarding te ontwikkelen of een upgrade te geven, maar je hebt geen concreet ontwikkelplan.

In de organisatie is op dit moment niet de expertise aanwezig om een op maat gemaakt onboarding design te ontwikkelen.

Iedere nieuwe medewerker die start heeft een aantal vaste documenten of trainingen die gevolgd moeten worden, maar deze staan niet vast in een onboarding programma.

Het bedrijf groeit en daardoor krijg je steeds vaker te maken met nieuwe medewerkers. Het inwerken kost het bestaande personeel veel tijd.

kick foto 2

Hoe zou dit voor je zijn:

Een ontwikkelplan dat perfect past binnen de beschikbare tijd en middelen van je organisatie. Ik zorg ervoor dat alle voorgestelde verbeteringen naadloos integreren met de digitale infrastructuur, zonder gedoe. Bij onboarding streef ik naar een ervaring die volledig aansluit bij je organisatiecultuur. Jij kent de organisatie, ik ken de essentiële elementen voor een impactvolle onboarding.

Heeft u bestaande content? Geen probleem. Samen creëren we een ontwikkelplan dat niet alleen aan je behoeften voldoet, maar ook gebruikmaakt van bestaande waardevolle inhoud.

Of u nu regelmatig nieuwe medewerkers verwelkomt of af en toe. Kleine aanpassingen kunnen een grote impact hebben op het soepele inwerkproces. Samen werken we aan een ontwikkelplan dat een positieve verandering brengt binnen je organisatie. Dit programma is geschikt voor bedrijven in iedere sector die geloven dat, ongeacht de omvang van de instroom aan nieuwe medewerkers, grote of kleine aanpassingen een impact hebben.

Start met het programma: Kickstart your onboarding.

We ontwikkelen samen in één maand een onboarding design die past bij de organisatie. We brengen samen de ontwikkelkaders in kaart, zorgen dat de missie, visie, strategie en cultuur is geïntegreerd. Ook houden we rekening met de implementatie mogelijkheden binnen je organisatie. Door duidelijke randvoorwaarden, krijg je een ontwikkelplan wat ook echt uitvoerbaar is en welke je volledig zelf kan ontwikkelen. Hierdoor is het inhuren van externe partijen niet meer nodig.

Stappen: Kickstart your onboarding

UPS 1.4

Contentanalyse

In de contentanalyse bekijken we welke inhoud momenteel beschikbaar is in de organisatie en welke ontwikkeld moet worden. De ontwikkelkaders zijn duidelijk en we weten welke randvoorwaarden voor de ontwikkeling binnen de organisatie gelden.

USP 2.4

Designfase

In een fysieke sessie maken we het onboarding design. Het design werk ik concreet uit in een ontwikkellijst met leerinterventies en bijpassende ontwikkelplanning. Het is een volledig en concreet ontwikkelpakket voor jouw onboarding.

USP 3.4

Ontwikkel-kickstart

We nemen samen in een online kickstart de leerinterventies en de ontwikkelplanning door. We doorlopen de lijst zodat je weet hoe leerinterventies ontwikkeld worden. Dit zorgt ervoor dat je als organisatie volledig zelfstandig de onboarding kunt ontwikkelen.

"Samen creëren we niet alleen een uniek onboarding design, maar maken we een concreet ontwikkelplan op maat.

Het is een plan dat jouw organisatie zelf kan oppakken en uitwerken.

Claire

De resultaten zijn:

Geïntegreerde leer- en ontwikkelmogelijkheden
Door gebruik te maken van verschillende leermogelijkheden en kennisoverdracht wordt de onboarding passend gemaakt voor jouw organisatie.

Hergebruik van bestaand onboarding materiaal
In de analyse wordt de bestaande content geanalyseerd waardoor dubbel werk wordt voorkomen en de contentontwikkeling is gefocust op contentonderdelen die op dit moment nog niet beschikbaar zijn.

Integratie in bestaande systemen
In het design wordt in de basis uitgegaan van het huidige digitale landschap waardoor de aanschaf van extra systemen niet nodig is, tenzij deze systemen niet voldoen aan de wensen van de organisatie

Een passende employee journey
De ontwikkelcontent wordt zo uitgewerkt dat een nieuwe medewerker een duidelijk employee journey krijgt vanaf de eerste werkdag tot en met de derde maand. De informatie wordt voor de nieuwe medewerker op het juiste moment en op passende wijze aangeboden.

Gestandaardiseerde processen
In het design worden onboarding processen gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Dit verhoogt de samenwerking tussen teams en afdeling en zorgt voor rol- en taakduidelijkheid rondom de onboarding.

Na de Kickstart your onboarding heb je een ontwikkelplan dat past bij jouw organisatie en ontwikkelbehoeften. Je kunt na deze maand zelfstandig de onboarding ontwikkelen en implementeren.

Hoe komen we tot deze resultaten?

In Kickstart your onboarding krijg je:

Contentanalyse

  • Verwerking van de vragenlijst om huidige situatie, ontwikkelkaders en bestaande documenten inzichtelijk te maken.
  • Analyse van de bestaande content als basis voor de designfase.

Designfase

  • Designsessie met mij en jouw ontwikkelteam op locatie.
  • Concept uitwerking van het design.
  • Tussentijdse terugkoppeling in een digitale concept meeting.
  • Tweede feedback moment over het concept design.

Ontwikkelkickstart

  • Uitwerking van het definitieve design.
  • Digitale design meeting, waarin we het design bespreken.
  • Uitwerking van het ontwikkelplan met een leerinterventielijst uit het design.

Wil je in één maand een onboarding ontwikkelplan voor je organisatie?

Start nu met: Kickstart your onboarding