Develop your onboarding

Wil je snel en effectief samen een onboarding ontwikkelen én implementeren? Dat kan met dit vijf maanden programma.

Samen maken we een onboarding design. Daarna begeleid ik je bij de ontwikkeling én implementatie. Tijdens de ontwikkeling krijg je input en feedback op de uitwerking van de leerinterventies.

Develop foto 1

Een onboarding implementeren begeleid met mijn expertise

Je staat klaar om jouw onboarding te ontwikkelen. Je hebt de capaciteit voor de ontwikkeling, maar de expertise op het gebied van onboarding ontbreekt. Je wilt nu beginnen met het ontwikkelen of verbeteren van jouw onboarding.

Door het ontbreken van de kennis over het ontwikkelen van een onboarding, weet je niet hoe je een succesvol onboarding design opbouwt én ontwikkelt. Bij 'Develop your onboarding' maken we niet alleen samen het onboarding design, maar werken we ook samen tijdens de ontwikkeling en implementatie. Ik begeleid jouw team vijf maanden, tot en met de implementatie van een op maat gemaakte onboarding.

Is dit herkenbaar?

Zijn de volgende punten herkenbaar voor de ontwikkeling en implementatie van de onboarding?

Het dagelijkse werk neemt veel tijd in beslag. Dit zorgt ervoor dat het ontwikkelen van een gestructureerde onboarding als een secundaire prioriteit wordt gezien.

Op dit moment heb je beperkte financiële middelen, mankracht en expertise om een gestructureerd onboarding programma op te zetten, te ontwikkelen en te implementeren.

Het gebrek aan expertise op het gebied van (interactieve) leerinterventies zorgt ervoor dat de onboarding saai en eenzijdig is. Dit leidt tot verminderde betrokkenheid en effectiviteit.

Het ontwikkelingsproces van de onboarding is traag, stagneert en is onzeker doordat de ontwikkeling geen structurele prioriteit heeft.

De onboarding ontwikkelen en/of verbeteren staat als doel voor 2024 gedefinieerd, maar hoe dit wordt opgepakt om een effectief programma te ontwikkelen lukt niet.

Develop foto 2

Hoe zou dit voor je zijn:

Als we niet alleen samenwerken om het design te creëren, maar ook om daadwerkelijk de onboarding te ontwikkelen en implementeren. De ontwikkeling van de onboarding krijgt prioriteit.

Tijdens de ontwikkeling en implementatie maak je gebruik van mijn expertise op het gebied van onboarding. Dit betekent dat je niet alleen bezig bent met het ontwikkelen van leerinterventies, maar ook continu feedback en input ontvangt om de leerinterventies te verfijnen en optimaliseren.

Dankzij deze nauwe samenwerking waarborgen we niet alleen een gestroomlijnde ontwikkeling van de onboarding, maar ook een eindresultaat dat aansluit bij de behoeften van jouw organisatie. Dit programma is geschikt voor bedrijven in iedere sector en vooral voor organisaties met grotere instroomaantallen. Laten we samen aan de slag gaan en een op maat gemaakte onboarding te creëren die vanaf het allereerste moment impact maakt.

Start met het programma: Develop your onboarding.

Samen ontwikkelen we een onboarding die past bij de organisatie en ook daadwerkelijk geïmplementeerd wordt. Niet uitstellen, maar gelijk beginnen met het design, de ontwikkeling en implementatie. Samen maken we het design voor een effectief onboarding proces.

Met mijn expertise begeleid ik het ontwikkelproces. We werken samen aan een op maat gemaakte onboarding ervaring. Ontdek in dit programma de kracht van het gezamenlijk ontwerpen en implementeren. Jij kent de organisatie als geen ander en ik breng de expertise in om die kennis op de juiste manier in een leerinterventie te verwerken. Samen ontwikkelen en implementeren we een succesvolle onboarding.

Stappen: Develop your onboarding

UPS 1.4

Contentanalyse

In de contentanalyse bekijken we welke inhoud momenteel beschikbaar is in de organisatie en welke ontwikkeld moet worden. De ontwikkelkaders zijn duidelijk en we weten welke randvoorwaarden voor de ontwikkeling binnen de organisatie gelden. In deze fase wordt ook de roadmap vastgesteld voor de design-, ontwikkel-, en implementatiefase.

USP 2.4

Designfase

In een uitgebreide fysieke sessie maken we het onboarding design. Het design werk ik concreet uit in een ontwikkellijst met leerinterventies en bijpassende ontwikkelplanning. Het is een volledig en concreet ontwikkelpakket voor jouw onboarding.

USP 3.4

Ontwikkel- en implementatiefase

Jouw organisatie ontwikkelt de opgestelde leerinterventies. Hier begeleid ik met feedback en input in online sessies. Op die manier maak je ook tijdens de ontwikkelfase gebruik van mijn expertise, zodat de leerinterventies echt ontwikkeld worden en aansluiten op de behoeften van de nieuwe medewerkers. De leerinterventies worden daadwerkelijk geïmplementeerd zodat ze gebruikt, toegepast en gevolgd kunnen worden.

"Samen bouwen we aan een onboarding ervaring die niet alleen bij jouw organisatie past,

maar ook actief ontwikkeld en succesvol geïmplementeerd wordt.“

Claire

De resultaten zijn:

Succesvolle ontwikkeling en implementatie
Het gestructureerde ontwikkelplan zorgt voor prioritering en daardoor een succesvol geïmplementeerd onboarding programma.

Gebruik van onboarding expertise
Door gerichte begeleiding, feedback en input wordt het ontwikkelproces gestroomlijnd. De leerinterventies sluiten aan bij de behoeften van de organisatie en nieuwe medewerkers.

Verbetering van de onboarding ervaring
De specifiek onboarding ervaring van jouw nieuwe medewerkers staat centraal. Dit leidt tot een positieve eerste indruk en algemene tevredenheid binnen de organisatie

Toename van medewerkersbetrokkenheid
Door leerinterventies af te stemmen op de organisatiecultuur, neemt de betrokkenheid van nieuwe medewerkers toe.

Geïntegreerd als bedrijfselement
De onboarding wordt een geïntegreerd onderdeel van het bedrijf. Het is een cruciaal element dat de bedrijfscultuur weerspiegelt.

Of het nu gaat om kleine bedrijven met een beperkte instroom of grotere ondernemingen met aanzienlijke instroomaantallen, het programma is flexibel en effectief.

Aan het einde van het programma heb je een onboarding die geïmplementeerd is en klaarstaat voor nieuwe medewerkers.
Door de gestructureerde aanpak van het programma weet je zeker dat je over 5 maanden een onboarding hebt.

Hoe komen we tot deze resultaten?

In de Develop your onboarding krijg je:

Contentanalyse

 • Verwerking van de vragenlijst om huidige situatie, ontwikkelkaders en bestaande documenten inzichtelijk te maken.
 • Uitgebreide analyse van de bestaande content als basis voor de designfase.
 • Gestructureerde roadmap voor de komende 5 maanden.

Designfase

 • Kick-off meeting op locatie.
 • Uitgebreide designsessie met mij en ontwikkelteam op locatie.
 • Concept uitwerking van het design.
 • Tussentijdse terugkoppeling in een digitale concept meeting.
 • Een tweede feedback moment over het concept design op locatie.

Ontwikkel- en implementiefase

 • Uitwerking van het definitieve design.
 • Design meeting op locatie, waarin we het design bespreken.
 • Uitwerking van het ontwikkelplan met leerinterventielijst uit het design.
 • Ontwikkelplanning voor de komende 4 maanden.
 • Templates voor de ontwikkeling van leerinterventies.
 • Kick-off ontwikkelmeeting.
 • Eens per twee weken vaste feedbackmomenten op de ontwikkeling.
 • Eens per twee weken een ontwikkelsessie.
 • Twee implementatiesessies.
 • Afrondingssessie op locatie voor volledige implementatie en overdracht.

Wil je snel en effectief samen een onboarding ontwikkelen én implementeren?

Start nu met: Develop your onboarding.